Георги Гергов: Започна се с Радев и кмета на Перник, наред са Варна и Видин

0
192
нинова
Георги Гергов

Целта на моето изключване е да прикрие гафове на ръководството на БСП, казва бизнесменът

Бизнесменът Георги Гергов заяви пред БНР, че неговото отстраняване от БСП с гласуване на Националния съвет не е легитимно, защото по устав може да го изключи само първичната партийна организация, в която членува. Обратното твърдение е просто оправдание, че не го изключва Корнелия Нинова, а НС, смята Гергов.

„В Пловдив нещата винаги са се случвали демократично и спокойно, а сега „има едно напрежение, то дали е около мен или е предизборно, нямам идея“, каза Гергов.

По думите му въпреки това трябва да се запази самообладание и да се гледа за единството в партията. „Не разбирам всички хаотични движения и практики, които носят само загуба за БСП“, коментира бившият шеф на пловдивските социалисти и твърди, че проблемът не е в него.

„Проблемът е в букет от проблеми, които се струпват на националното ръководство и те в старанието си да са и красиви и умни правят това, което се случва. Започна се с Румен Радев, кмета на Перник, сега може би ще започнат с Видин, Варна… Не само и изборите, които предстоят и кой ще реди депутатските листи, но и други скандали определят сегашното поведение на ръководството“, каза още Гергов. Опитът е да се прикрият скандалите.

Гергов припомни, че е възразил още преди прекия избор на председател, който той определи като път за превръщане на БСП в лидерска партия. „Изчаквам да видя дали ще се вразумят и ще спрат това преследване срещу всички знаещи и можещи хора в партията“

„Нашите хора искат победа и сега, когато имаме шанс, ние създаваме вътрешни борби. В БСП се налага нещо, което не е присъщо за партията, което тя не може да приеме, това е чуждо тяло – еднолична власт и да се мачкат и газят обикновени хора, които спечелиха избори“, заяви Гергов.

„Аз съм социалист по убеждения – без значение дали е беден или богат“, каза Гергов на въпрос какво политическо бъдеще вижда за себе си.