Гергов: След днешния фарс в парламента кой е с Борисов – аз или Нинова?

0
356
Георги Гергов Снимка: Dnevnik.bg

Днес видяхме унижението на нашата партия, казва лидерът на пловдивските социалисти

Днес в парламента се е разиграл фарс, от който е спечелил само премиерът, но не и лявата опозиция. Това е мнението на лидера на социалистите в Пловдив Георги Гергов, чиято оставка бе поискана от лидера на партията Корнелия Нинова. Причината – той не одобрявал действията на кабинета в кризата и бил против изслушването на Бойко Борисов в Народното събрание, поискано от БСП.

След първия провален опит днес то се състоя. А Гергов изрази възмущението си пред Dariknews.

„Кой е с Бойко Борисов – Гергов или Корнелия след днешния фарс, който направиха в парламента. Аз това се питам“, попита риторично Гергов. И си отговори: „Ето, след дебата в парламента можем ясно да кажем – кой е с Бойко и кой е против“.

„Днес ясно стана на целия български народ, на всички другари, че Бойко Борисов се е справил с пандемията и с всички мерки, които трябваше да вземе за извънредното положение. Това го направи не Георги Гергов, а другарката Нинова. И аз предупредих – че няма нужда от фойерверки“, коментира Гергов. „Ние видяхме днес в парламента това унижение на нашата партия, тия подигравки и БСП не заслужава това, най-малко нашите фенове, които разчитат на нас. И трябва един път завинаги да го решим този въпрос“, каза още Гергов.

„Много хора ми се обадиха – Жоро, днес разбрахме, кой е за Бойко Борисов и кой е за БСП. Тъй че отговорът днес беше даден в парламента“, заключи лидерът на Областния съвет на БСП в Пловдив.

„Ние сме в спирала и благодарение на другарката Нинова ни вкара в тази спирала – вървим надолу, локомотивът е толкова силен, че не може да се спре вече. Само тя не вижда какво прави с нас и накъде ни е повела. Е, крайно време е да вземем мерки“, изригна социалистът.