Глоби за незаконни партита в Пловдив

0
17
Дани Каназирева

Изключително безотговорно поведение, коментира областният управител Дани Каназирева

Незаконни партита и неправомерно отваряне на заведения са установили контролните органи в Пловдив, съобщи областният управител и председател на Областния кризисен щаб Дани Каназирева. При проверка в рибен ресторант в район „Тракия“ е констатирано празненство с над 50 души и с участието на известен фолк изпълнител. Става дума за Милко Калайджиев.

Всички участници в партита и собствениците на заведенията ще бъдат глобени, каза Каназирева.

„Изключително безотговорно поведение. Ще настояваме за сериозни санкции. Не може, когато цялата държава се опитва да овладее последиците от епидемията, когато два месеца има затворени бизнеси и очакваме разхлабването на мерките, подобни случаи да подлагат под риск постигнатото. Наистина е жалко как много бързо се забравя ситуацията от ноември с препълнените болници и десетките тежки и фатални случаи на ден“, коментира пред БНР Каназирева.

Тя съобщи, че са санкционирани 55 физически лица по Закона за здравето, като санкцията ще е в размер от 300 до 1000 лева. Съставени са 4 акта за тютюнопушене, а на 13 души от присъстващите е наложена санкция за липса на лични документи. На юридическото лице са съставени два акта по Закона за здравето, единият на стойност между 3-5 хиляди лева, а вторият с максимален размер – 2 хиляди лева.

В късните нощни часове са съставени актове за неспазване на противоепидемичните мерки на 13 души и в друго заведение в града, в което също е имало незаконно парти.

Проверките продължават с участието на служители на Инспекцията по труда, Агенцията по храните и Пожарната.