Горанов отрече да живее в апартамент на Домусчиев

Финансовият министър нямал притеснения от проверка

0
106
апартамент
Владислав Горанов

Той декларирал ползването му пред Комисията за борба с корупцията

В публичното пространство изтече моята данъчна декларация. Още през април съм декларирал факти и обстоятелства, които могат да бъдат проверени. Декларирал съм ползването на този имот с ясното съзнание, че не представлява конфликт на интереси. Това заяви финансовият министър Владислав Горанов във връзка със слуховете, появили се около жилището му.

Твърдо заявявам, че този конкретен имот няма нищо общо с фамилия Домусчиеви, с техните бизнеси или собствености. Този апартамент ми е предоставен през 2012 година за ползване от близък мой роднина – кръстник на двете ми деца и на мен“, призна той.

Аз ще предоставя цялата информация и всички данни и обстоятелства, увери той.

На въпрос защо не плаща наем, Горанов отговори така: „При безвъзмездно ползване, как да плащам наем? Аз можех да предоставя неверни данни, но за мен истината и спазването на закона за мен винаги са били на първо място“, каза Горанов.

Не знам защо се появява точно сега, при положение, че за никой не е тайна. Имаше множество спекулации. Ако имах някакви притеснения, нямаше да го декларирам пред Комисията за борба с корупцията. Нямам никакви притеснения за проверката. Не смятам, че съм извършил нещо нередно и съм го декларирал“, подчерта финансовият министър.

Той призова, ако някой има данни за нещо нередно, да подава сигнали.