Деница Сачева ще бъде новият социален министър

0
79
Деница Сачева

Никой в кабинета не иска да работи с Бисер Петков, обясни премиерът. Очаква се в сряда правителството да освободи и областния управител на Перник Ирена Николова

Във вторник ще предложим Деница Сачева за министър на труда и социалната политика. Това обяви премиерът Бойко Борисов, който заедно с финансовия министър Владислав Горанов коментира повишената оценка за България от кредитната агенция Standard&Poors.

„Никой в кабинета не иска да работи с Бисер Петков“, обясни Борисов. „Отговорността за правителството е моя, а не тяхна. Само аз назначавам министрите. Патриотите могат да дават предложения, но аз ги избирам. Много организации се обърнаха към нас, че това е правилно решение“, посочи премиерът, който поиска оставката на социалния министър Бисер Петков.

„Министрите в кабинета не искат да работят с него. Пет пъти съм му връщал оставката, но никой не иска да работи с него. Ако майките на децата с увреждания толкова си го харесват, като управляват, да си го сложат за министър и готово“, добави премиерът..

В сряда се очаква да има решение на МС и за освобождаването на областния управител на Перник Ирена Николова заради кризата с водоснабдяването на града.