Двама машинисти ранени при вандалска атака срещу влак край Септември

0
74
Снимки: NOVA

Заради инцидента композицията престояла на гарата повече от час

Тази сутрин вандали са счупили предното стъкло на локомотива на пътническия влак от София за Бургас. Инцидентът е станал в движение между гарите Септември и Белово.

Предметът, счупил стъклото, е бил хвърлен от последния вагон на друг влак, движещ се в обратна посока към София. Двамата машинисти в кабината са ранени.

Железницата е престояла близо час на гарата в Септември. Там се е наложило на двамата пострадали машинисти да бъде оказана медицинска помощ. С по-сериозни наранявания е помощник-машинистът, който е откаран в болница.

„Разминаване на двата влака в междугарието Белово – Септември и двата са се движили със скорост до 80 км/ч. От последния вагон изхвърлят балон с вода. По мое мнение в него е имало и твърд предмет, който да нанесе такива сериозни поражения. Помощник-машинистът е с наранявания по двете ръце и по врата”, обясни началникът на Локомотивно депо – Пловдив, Стоян Златев.

„Това е абсолютен атентат към транспорта, застрашаващ живота и здравето на пътниците”, смята локомотивният машинист Дончо Спасов.

Полицията е разпитала всички пътници, но не е установила извършителя.

От БДЖ заявяват, че подобни прояви са тежко посегателство не само върху имуществото на дружеството и локомотивния персонал, а застрашават живота и здравето на пътниците от влака. Допълват, че се надяват срещу извършителите да бъде упражнена цялата строгост на закона.