Деница Сачева: ДПС и БСП не се разглеждат като евентуални партньори в бъдещо управление

0
129
Деница Сачева Снимка: МС

Не виждам в момента с кого от новите бихме могли да влизаме в коалиция, казва социалната министърка

„ДПС и БСП не се разглеждат като евентуални партньори в бъдещо управление.“ Това заяви пред БНР Деница Сачева – социален министър и областен координатор на ГЕРБ за Добрич. Тя определи коалиционните партньори на ГЕРБ в настоящото управление като приемливи за нова коалиция.

„Не виждам в момента с кого от новите бихме могли да влизаме в коалиция. А и те самите също категорично отричат ГЕРБ като възможен коалиционен партньор“, каза Сачева.

Тя обясни, че няма законово изискване действащите министри да излизат в отпуск, ако са кандидати в предстоящата кампания, защото трябва да бъде осигурена непрекъсваемост на изпълнителната власт.

„Аз ще бъда в отпуска в по-голямата част от кампанията, но за някои решения ще трябва да се върна, защото трябва да има непрекъсваемост на мерките 60:40, 80:20 и за други постановления на Министерския съвет“.

Служебно правителство, което да ревизира управлението на ГЕРБ, не плаши управляващите: „Не мисля, че създаваме след себе си каквито и да било факти за притеснение“, подчерта Сачева.

Според Деница Сачева няма въпроси в парламента, на които да не са получени ясни отговори, дори и от премиера Бойко Борисов: „Не мисля, че има въпроси, на които ние не отговаряме. Даваме цялата информация, която е необходима. Премиерът не взема еднолични решения по отношение на мерките, категорична беше министър Сачева:

„Ние се събираме всяка седмица, разговаряме и специално мерките за 24 лева и за 75:0 са предложения на Министерството на социалната политика. Включително и 50 лева за пенсионерите бяха въпрос на обща дискусия, на която присъствахме с министрите на финансите и здравеопазването, както и вицепремиерът Томислав Дончев. Напоследък дори всеки понеделник се събираме и коментираме мерките“, каза Сачева.