Депутатите отхвърлиха и предложението на Караянчева за изслушване на Борисов и Фандъкова

0
26
парламент
Снимка: архив

Искате да питате премиера, но нямате интерес към темите, обърна се към БСП Даниела Дариткова

Отново със скандал започна парламентарното заседание днес. Причината – опозицията протестира, че премиерът не се отчита пред депутатите. До напрежението се стигна, след като парламентът днес отхвърли и предложението на председателя на парламента Цвета Караянчева за изслушване на премиера Бойко Борисов и кмета на София Йорданка Фандъкова за случая с загиналото от ток дете.

Социалистът Георги Свиленски взе думата по начина на водене заради снощно изказване на председателя на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова, че всички питания на опозицията към премиера са противоконституционни. Свиленски изтъкна, че за времето на 44-то Народно събрание левицата е отправила 25 въпроса и 35 питания към премиера Бойко Борисов. В резултат почти всички са върнати, защото не са от компетентността на министър-председателя.

„Вашите колеги, г-н Свиленски, не са се възползвали от чл. 107 на правилника за работа на Народното събрание, според който могат да протестират въпрос или питане пред председателски съвет. Вашите колеги не са ги преадресирали. Това означава, няма интерес към тях, а водите статистика, че сте питали премиера. Над 15 въпроса не са преадресирани към други министри“, посочи председателката на парламента Цвета Караянчева.