Депутатка от ГЕРБ става зам.-кмет на Бургас

0
100
Диана Саватева Снимка: фейсбук

Диана Саватева поема ресор „Култура, туризъм и спорт“

Действащият депутат от ГЕРБ Диана Саватева става зам.-кмет на Бургас с ресор „Култура, туризъм и спорт“, съобщиха от пресцентъра на общината, цитирани от „Флагман“.

Весна Балтина, която отговаря за стратегическото планиране и дигитални политики в администрацията на Димитър Николов, новият зам.-кмет по „Стратегическо планиране, дигитални политики, екология и адаптация към изменението на климата“, Йорданка Ананиева като зам.-градоначалник ще отговаря за „Хуманитарни дейности и младежки политики“. Позицията си запазва зам.-кметът по бюджет и финанси Красимир Стойчев.

Весна Балтина е магистър по банково дело. Специализирала е финанси и кредитен анализ в Международния банков институт – Лондон. Има двадесетгодишна професионална кариера във финансовата сфера. От 2017 година е част от екипа на Община Бургас като експерт в дирекция „Европейски политики и програми“ с основни отговорности в подготовката на финансови модели, бизнес планове и финансови анализи.

Диана Саватева е завършила българска филология, дългогодишен журналист, кореспондент и отговорен редактор във вестник „24 часа“, народен представител и заместник-председател на Комисията по културата и медиите в Народното събрание, член на Писателското дружество Бургас и автор на две поетични книги. Била е хоноруван преподавател в БСУ .