Депутатът Александър Ненков: Какво се случва с хората, които разсъждават различно от тези на протеста?

0
84
Александър Ненков

Ако това е начинът за взимане на власт, не искам да живея тук, казва нароният представител

„Ако това е начинът за сваляне и взимане на власт, аз не искам да живея в тази държава“, коментира депутатът от ГЕРБ Александър Ненков по-рано днес на излизане от парламента, който е обграден от рано сутринта от протестиращи.

Народните представители бяха изведени откъм входа на бившия Партиен дом от бул. „Дондуков“. Те излизаха по един или на групички по двама-трима, но протестиращите нямаха никакъв досег до тях, защото по целия булевард имаше много полицейски сили.

„ГЕРБ два пъти е подавал оставка. Щом сме могли да предприемем тази крачка, смятам, че винаги това е обсъждан вариант. Самият премиер Борисов го казва многократно. Но има хора, които казват, че за тях не е приемливо да се подава оставка, защото това ще ни вкара в спирала и ще доведе до по-голяма криза“, каза той.

„Може 100 хиляди да не одобряват правитерството, но не може някакви хора да се изявяват като техни говорители. Какво се случва с хората, които разсъждават различно от тези на протеста?“, попита Ненков.

„Много ни е интересно какво ще стане, ако тези хора влязат в парламент – ще ни убият или ще ни заравят в ковчези ли? Всеки има приятели, семейства, които се тревожат. Не приемам да се стига до такива крайности“, заключи той.

„Надявам, че мнозинството от хората няма да позволят държавата да се срине по този начин, защото това би бил един срамен ден за демокрацията, независимо дали ни или не ни харесват“, посочи Ненков.

„Една оставка по-скоро ще породи друга политическа ситуация, друга политическа криза, от която не е ясно как ще излезем. Изборите ще дойдат – след няколко месеца или сега, но в крайна сметка какво ще се случи с държавата. Предстоят много трудни за взимане решения относно здравната криза, политическата ситуация. Никой от протестиращите, включително и президентът Радев, не казва какво ще направи“, добави депутатът от ГЕРБ.