Депутатът Борис Ячев: Вотът на недоверие – кухи политически тези и несъстоятелни твърдения

0
21
Борис Ячев Снимка: ТВ Европа

Най-големият проблем за Перник е състоянието на водопреносната мрежа, а именно по времето на БСП общината не защитила проект за обновяването на водния цикъл, казва той

Вотът на недоверие е подкрепен с кухи политически тези и несъстоятелни изводи и обобщения. Тази оценка направи депутатът от „Обединени патриоти“ Борис Ячев от парламентарната трибуна по време на дебатите по вота на недоверие.

По думите му с вота социалистите търсят политически дивиденти.

Ячев посочи, че най-големият проблем за Перник е състоянието на водопреносната мрежа, а именно по времето на БСП Перник не защитил обновяването на водния цикъл.

„Безспорно проблемът е остарялата водопроводна мрежа, това е и основният проблем за Перник. Основният начин за финансиране е по оперативните програми. 2007-2013 г. бяха предвидени средства за подмяна на всички водни цикли, а тогава Перник не е защитил проекта. Ако тогава беше реализиран, нямаше да се стигне до този проблем. Спирането на ОП „Околна среда“ по време на Орешарски беше най-големият провал“, коментира той.

Ячев припомни, че са предприети законодателни инициативи за чистотата на въздуха в последно време, и критикува, че по време на Тройната коалиция не са били заделени никакви средства за това. А сега са над 600 млн. лева, отчете той.