Депутатът от „Атака“ Явор Нотев: Лично аз няма да подкрепя вота на недоверие на БСП

0
113
Явор Нотев

Събаряне на управлението на страната, без да се предлага алтернатива, не е добра идея, казва юристът

Ако БСП има готовност за съставяне на правителство, нека да обяснят как ще управляват. Аз лично обаче няма да подкрепя вота на недоверие на БСП, защото имам основателни виждания какво е бъдещето на управлението, в случай че вотът бъде подкрепен. Това заяви пред БНТ народният представител от “Атака“ Явор Нотев.

,,Доколкото знам, БСП не иска да съставя правителство, а вместо това говорят за служебно правителство и през есента – предсрочни избори. Смятам, че това е твърде рисков за страната ход. Събаряне на управлението на страната, без да се предлага алтернатива не е добра идея“, обясни още Нотев.

Относно предложението на главния прокурор Иван Гешев върху криминално регистрираните лица у нас да бъде упражняван надзор депутатът изрази мнението, че подобна мярка е наложителна. По думите му хора, които се намират в светлината на прожекторите на съдебната система, често си позволяват да нарушават закона, давайки за пример последното извършено престъпление в с. Галиче.

Явор Нотев отново лансира идеята на “Атака“ за въвеждане на охранителни отряди в малките населени места. ,,Няма как да не споделям тази идея, защото това е стара идея и е на “Атака“. Но трябва да има и гаранции, че няма да се злоупотреби с правомощията, които ще бъдат делегирани на тези хора“, сподели още той.