Детегледачка обра семейство в София

0
37
Снимка: Dnes.bg

За по-малко от месец тя отмъкнала пари и бижута за 3800 лв.

Софийската районна прокуратура предаде на съд обвиняемата Е. А., на 25 г., за това, че откраднала бижута и пари на обща стойност 3806,21 лева от семейството, чието дете гледала, съобщиха от прокуратурата.

Съпрузите живеели в столичния жк „Кръстова вада“ и се нуждаели от услугите на детегледачка. По този повод чрез група в социалните мрежи те се свързали с обвиняемата Е. А. и в средата на юни 2020 г. тя започнала работа като детегледачка в дома им.

В периода от 16.06.2020 г. до 08.07.2020 г. обвиняемата открила кутия с бижута.  Първоначално тя взела едно детско златно синджирче със златна висулка, после халка, обеци, синджир с висулка, още едно синджирче, пръстен с диамант и златна монета. В един от следващите дни в шкаф, обвиняемата намерила и кутия с картички и пари, от която решила да вземе парични суми в левове, британски лири, евро и щатски долари.

В посочения период след приключване на работа, Е. А. напускала апартамента с отнетите вещи. Още същия ден тя решавала да ги продаде. За целта отивала в търговски обект за изкупуване на злато. Там продавала отнетите вещи, като представяла документ за самоличност и между нея и касиера били сключвани договори за продажбите. Отнетите парични суми във валута също били обменени от обвиняемата в търговки обект, за което ѝ бил издаден фискален бон. Общата стойност на отнетите вещи възлиза на 3806,21 лева.