Дете на 2 г. е със спукана глава след падане от легло в занималня

0
31

Частната ясла няма регистрация нито в Министерството на образованието, нито в Министерството на здравеопазването, нито в Столичната община

Дете на 2 години е със спукана глава, след като паднало от двуетажно легло в частна детска занималня в София. Сигналът за инцидента е подаден от майката на детето. Частната занималня няма регистрация нито в Министерство на образованието, нито Министерство на здравеопазването, нито в Столична община, информира NOVA.

От здравното министерство направиха проверка в сряда, а днес се очаква да станат ясни резултатите от нея. „На 16 септември към 13 ч ми се обадиха от яслата, че са извикали линейка, защото детето ми е паднало от необезопасено двуетажно легло. Тъй като работя наблизо, отидох веднага. Не беше ясно линейката кога ще дойде, затова извикахме такси и с него стигнахме до „Пирогов”, разказа  Мария Попова – майка на пострадалото дете.

„Детето има 5-6 шева на главата, имаше огромна синина на челото и рана на крака. Имаше съмнения дали не е засегнат и черепа. Слава Богу, всичко е наред, бяха засегнати само меките тъкани”, каза още тя.

По думите ѝ леглото не е било обезопасено. „Най-вероятно заради суматохата от това, че има прекалено много деца, от персонала са пропуснали, че тя сама се е качила на леглото”, коментира още майката.

Според нея в яслата има прекалено много деца, тъй като местата по принцип били 11, а тя лично преброила над 20 деца. Жената споделя и за разказ на друга майка, която се оплакала от занималнята, след като забелязала как детето ѝ вкъщи започнало да се храни изключително бързо и след това си постилало и си лягало на земята, а и започнало да заеква.