ДПС цитира Доган: Рестартът е неизбежен изход от ситуацията

0
75
Ахмед Доган

Нови избори, парламент с ново доверие – едва тогава сериозен разговор за промяната на модела, коментира лидерката на БСП Корнелия Нинова

ДПС коментира индиректно развоя на политическата криза с реч на Ахмед Доган. В профила си в социалната мрежа лидерът на движението Мустафа Карадайъ публикува изказване на почетния председател от 19 декември 2019 г. пред актива на партията на традиционното декемврийско събиране.

В обръщението си преди година Доган говори за „рестарт на демократичния модел, който е нежният, но неизбежен изход от ситуацията“. „Кога и как ще се получи това, зависи от зрелостта на политическия елит и на гражданското общество“, казва още почетният председател на ДПС.

„Време е за рестарт“ каза днес и премиерът Бойко Борисов, преди да предложи свикване на ВНС и промени в конституцията.

Лидерката на БСП Корнелия Нинова реагира негативно на заявката на премиера за промени в основния закон и свикване на ВНС с пост в социалната мрежа, в който посочва, че „темата за свикване на Велико народно събрание и промяна на Конституцията се поставя не за пръв път на вниманието на българското общество“.

Пътят е оставка на правителството, нови избори, парламент с ново доверие – едва тогава сериозен разговор за промяната на модела, завършва коментарът й.

Никъде обаче председателката на БСП не напомня, че принципната позиция на социалистите, затвърждавана на не един и два партийна форума, от години наред до сега винаги е била против свикване на Велико народно събрание и против нова конституция.