Елизабет ІІ разреши „период на преход“ за Хари и Меган

0
146
Кралица Елизабет II Снимка: Pixabay

Кралицата подкрепи решението им за нови роли

Кралица Елизабет II се съгласи на „период на преход“, в който херцогът и херцогинята на Съсекс ще прекарат време в Канада и Великобритания, пише BBC.

В изявление кралицата посочи, че изцяло подкрепя решението им за нови роли, но „би предпочела те да останат членове на кралското семейство на пълно работно време“. Според Елизабет II все още има много работа за вършене по този въпрос, но вероятно окончателните решения ще бъдат взети идните дни, предаде Bloomberg TV Bulgaria.

По-рано този месец принц Хари и херцогиня Меган обявиха, че ще се освободят от кралските си задължения и изразиха желанието си да станат финансово независими. „Искаме да се оттеглим като висши членове на кралското семейство и да работим, за да станем финансово независими“, заяви двойката в изявление, публикувано от Бъкингамския дворец в сряда. Хари и Меган обявиха, че в бъдеще ще прекарват част от годината в Северна Америка.

Хари и Меган

В изявлението се посочва, че двойката е решила „след многомесечни размисли и вътрешни дискусии“ да предприеме тази стъпка. Двамата искали да поемат „нова, прогресивна роля“ в рамките на институцията. В същото време обаче те подчертават, че ще продължат да „подкрепят изцяло“ кралица Елизабет II.