Загиналото момче слязло от първия трамвай, било затиснато между втория и третия

0
430
Снимка: архив

Неспазване на дистанция е вероятната причина за сблъсъка между 4-те мотриси

Първият трамвай от верижната катастрофа в София е аварирал, а загиналото момче е слязло от него. Останалите три са се ударили в него. Така е станал ефектът на доминото, каза Иво Василев, заместник-директор на „Столичен електротранспорт“.

Засега не е ясно поради каква техническа повреда е аварирал първият трамвай.

Загиналото момче се е возило в първата мотриса. То слязло на спирка и според очевидци е гледало мобилния си телефон, когато е било блъснато. То не е идентифицирано, тъй като не е носело документи в себе си, пише „24 часа“.

Неспазване на дистанция е вероятната причина за сблъсъка между четирите трамвая в квартал „Дружба“ в София, каза още инж. Иво Василев.

„Ватманът на последната мотриса не е видяла спрените пред нея трамваи, които изчакват оправянето на малък технически проблем на един от трамваите. Имат малка нарушена видимост, но достатъчно добра, ако се кара нормално и се пази съответната дистанция, за да може да се реагира. Този трамвай не е спрял навреме и се е ударил в предишния преди него спрял трамвай“, каза инж. Василев, цитиран от БНР.

Катастрофата е станала на ул. „Искърско шосе“ минути преди 12.00 часа.

При тежкия инцидент е загинало момчето, попаднало между втората и третата мотриса. Около 10 души са пострадали с различна степен на наранявания. Шестима от пострадалите са приети в спешното отделение на Университетска болница „Св. Анна“. Петте жени и един мъж са на възраст от 29 г. до 71 г.

Сред тях е ватманът на едната мотриса – жена с порезна рана на главата. Другите пациенти са предимно с гръдни травми, съобщиха от лечебното заведение.