Задържаха шофьора на джипа, блокирал булевард, за да блъсне два пъти умишлено кола в София

0
160
Снимка: Нова тв

В ударения автомобил е имало бебе на 10 месеца

Шофьорът на джип, блокирал ул. „Раковски“ в София, за да блъсне умишлено 2 пъти друг автомобил, е задържан и обвинен в хулиганство, съобщиха от прокуратурата.

На 19 август 39-годишният обвиняемият шофирал джип „Мерцедес“ G 63, когато без каквато и да е причина ударил последователно два пъти спрял в дясно на пътя лек автомобил „Ситроен“ С1, докато в него се е намирала Е. Т. и малолетното ѝ дете – на 10 месеца. Деянието е извършено на централно столично кръстовище.

В хода на разследването са установени и разпитани свидетели – очевидци. Иззети са записи от охранителни камери в района на местопроизшествието, приобщен е и запис, излъчен в ефира на национална телевизия. Направени са разпознавания.

Автомобилът, с който е извършено деянието, е регистриран като собственост на фирма „С.Р.“ ООД, като към момента е обявен за общодържавно издирване.

За извършеното от обвиняемия Н. Р. престъпление се предвижда наказание лишаване от свобода до 5 години.

Предвид високата обществена опасност на деянието и извършителя на 26.08.2020 г. прокурор при СРП е постановил задържане на Н. Р. за срок до 72 часа, след изтичането на които ще бъде изготвено и внесено искане до Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.