Задържаха 30 души при спецакция в Пловдив, сред тях много футболни фенове

0
33
Иван Гешев /вдясно/ и главният секретар на МВР Ивайло Иванов Снимка: архив

Недопустимо е хора, които твърдят, че обичат спорта, да си устройват масови сбивания, това да се снима и да е повод за гордост, заяви главният прокурор Иван Гешев

30 души, сред тях много футболни фенове, бяха задържани при спецакция в Пловдив днес. Арестите са свързани с масовия бой през почивните дни.

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов обяви на брифинг, че са задържани хора от агитките на Локомотив (Пловдив) и Ботев (Пловдив). Издадена е и една бърза присъда.

Масовия бой, който вдигна на крак полицията през почивните дни, стана на булеварда до пловдивския панаир. Разследва се и друго престъпление.

Иванов призова футболните агитки да се радват на спорта, без да вкарват насилие в него.

На място пристигна и главният прокурор, който коментира спецакцията. Той увери, че има намерение да направи всичко възможно, независимо от социалния статус и етническия произход на извършилия престъпление, законът да бъде изпълнен.

„Целта на прокуратурата е към края на годината да има намаляване на битовата престъпност. Сигурни сме, че сме на правилния път и ще достигнем тази цел. Това, което е недопустимо, независимо от повода и извършителя на престъпление, в центъра на втория най-голям град в страната група от хора да нападат, въоръжени с крака от маси. Недопустимо е да се бият хора. В последния случай е нападнат следовател с 23-годишна служба. Недопустимо е хора, които твърдят, че са фенове на спорта, да си устройват масови сбивания, това да се снима и да е повод за гордост”, заяви главният прокурор Иван Гешев.