Задържаха 60 души от карловското село Розино

0
333
Снимка: МВР

Разследват ги за различни престъпления

60 души от карловското село Розино са били задържани по време на специализираната полицейска операция през нощта.  Арестуваните са отведени в ареста на РУ Карлово за различни престъпления, съобщиха за DarikNews от пресцентъра на пловдивската полиция. 33-ма от задържаните са криминално проявени, уточниха оттам.

Специализираната полицейска операция е проведена след изпратено искане от шефа на пловдивската полицейска дирекция до община Карлово да бъдат съборени незаконните постройки в карловските села Розино и Христо Даново. И досега обаче това не е направено, въпреки че искането е изпратено на 31 януари.

По време на акцията са проверени 42 адреса, 106 лица и 26 автомобили. Съставени са 16 акта по закона за личните документи и един – по закона за горите.

Образувани са няколко досъдебни производства. Едното от тях е за хулиганство, срещу петима мъже и една жена, които са задържани. Бързо производство за унищожаване и повреждане на стъклопакети на жилищна сграда в селото срещу непълнолетен младеж е започнато снощи. Той също е арестуван.

Сред задържаните са и хора, у които са намерени контрабандни цигари и тютюн. 300 къса саморъчно направени цигари и 700 г тютюн без бандерол са иззети при акцията от дома на 41-годишна жена от Розино. Намерени са и три незаконни пушки.

Разследванията се извършват под наблюдението на РП Карлово.