Зам.-председателят на ГЕРБ: Нападнатата на „Орлов мост“ жена не е член на партията

0
26
Александър Ненков

Целта на протестиращите е да се стигне до насилие и да се провокират полицаите, казва Александър Ненков

ГЕРБ са направили вътрешна проверка на информации в мрежата, че нападнатата на „Орлов мост“ възрастна жена е член на партията. Запитванията до всички областни структури са установили, че тя нито членува в партията, нито някога е била член.

Жената бе нападната от Петър Кърджилов, бивш пиар на осъдената на две инстации за корупция Десислава Иванчева. Той заля с течност от чашата си пенсионерката, докато тя даваше интервю. Жената се възмущаваше от блокадите на кръстовища от протестиращите. Кърджилов е задържан в Първо РПУ за изясняване на случая. Той отказал да даде проба за алкохол и наркотици.

„Искам остро да осъдя това, което се случва в двумилионна София. Уважаваме правото на протест, но не трябва да се пречи. Малцинството налага на мнозинството“, обобщи Александър Ненков.

Депутатът подчерта, че са готови на диалог с протестиращите, но трябва да има конструктивни искания, а не просто „Оставка!“.

„Категорично осъждаме затварянето на другите граждани. Ясна е целта – да се стигне до насилие и да се провокират полицаите. Нека протестиращите знаят, че личната свобода свършва там, където започва свободата на останалите. Аз слушам, че имали желание за блокиране на магистрали и ключова инфраструктура. Дайте ми пример за развита страна, в която се случва така“, призова Ненков.

Той е категоричен, че дори на протест трябва да има граница на разума и че в крайна сметка всичко се решава на избори. „За нас чисто стратегически е по-добре да направим сега изборите, но би било отстъпление от отговорност“, коментира Ненков.