Заради членство в партията на Цветанов Виктор Серафимов вън от УС на БНТ

0
82
Виктор Серафимов

Не може да си партиен член и едновременно с това да си в ръководството на обществената телевизия, обясни директорът й Емил Кошлуков

Виктор Серафимов вече не е член на Управителния съвет на Българската национална телевизия. На негово място в борда на държавната телевизия влиза Десислава Преображенска, която по професия е юрист.

„Съветът за електронни медии на своето заседание на 28 септември 2020 г. по предложение на генералния директор Емил Кошлуков утвърди за членове на Управителния съвет на Българската национална телевизия Василена Матакиева, Десислава Преображенска, Антон Андонов и Христо Томов“, съобщи медийният регулатор.

Виктор Серафимов е член на новоучредената партия на Цветан Цветанов – „Републиканци за България“.

Преди дни Серафимов говори за Цветанов и формацията пред националното радио, което съобщи, че мандатът в БНТ изтича на 28 септември, т.е. той не е предложен за нов.

“Не може да си партиен член и едновременно с това да си в ръководството на обществената телевизия“, коментира директорът на БНТ Емил Кошлуков пред „24 часа“.

В партията на Цветанов е също водещият в БНТ Горан Благоев, а и собствениците на заличената телевизия BiT – братя Вълневи от Чикаго.