Затварят за 2 седмици нощните заведения в София

0
41
Снимка: архив

Столицата вече е трайно в червената зона, каза кметицата Йорданка Фандъкова

От утре нощните заведения в София се затварят за 2 седмици, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова след заседанието на оперативния щаб.

На него е била обсъдена актуалната ситуация, отчетено е увеличение на заразените от коронавирус, на постъпилите в болница и на тези, които са в интензивните отделения.

Фандъкова изтъкна, че имат и препоръка към работодателите да пуснат своите служители да работят онлайн, а ВУЗ-те, където е възможно, да въведат онлайн обучение. Ще продължи и контролът за носене на маски и спазване на дистанция в градския транспорт и търговски обекти. „София вече е трайно в червената зона“, каза Фандъкова.

Относно преминаването на училищата в онлайн обучение Фандъкова поясни, че това би било следваща стъпка, но за по-големите ученици и само при необходимост. Но едно такова решение ще бъде обсъдено заедно с МОН.

Кметицата каза, че в понеделник ще има среща с епидемиолози от общинските болници и идеята да е да се сформира екип, който ежедневно да наблюдава ситуацията и да дава съвети. Тя напомни, че трите общински болници, които са с COVID отделения, са запълнени, но предстои увеличение на легата.