Захариева разговаря със Столтенберг за шпионския скандал у нас

0
103
Снимка: фейсбук

Преди дни генералният секретар на НАТО заяви, че алиансът подкрепя България

Вицепремиерът и министър на външните разговори Екатерина Захариева е разговаряла с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг за шпионския скандал, който гръмна у нас преди дни. Захариева присъства на срещата на външните министри на страните, членки на НАТО, в Брюксел.

„Преди началото на заседанието разговарях с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг и с колегите Богдан Ауреску (Румъния), Збигнев Рау (Полша), Жан Аселборн (Люксембург), Луиджи ди Майо (Италия), Ине Сьорайде (Норвегия). Колегите поздравиха България за решителните действия по разбиването на мрежата за шпионаж в полза на Русия“, написа вицепремиерът в социалната мрежа.

„Започна вторият ден от срещата на външните министри на страните, членки на НАТО, в Брюксел. Това е първата присъствена среща на алианса от повече от една година насам. Тя се провежда в главната квартира на НАТО при стриктно спазване на противоепидемичните мерки“, каза още Захариева.

Преди дни генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че Алиансът подкрепя България в разследването на шпионския скандал. “НАТО следи българското разследване срещу предполагаемата руска шпионска мрежа и подкрепя усилията на страната ни за противодействие на руския шпионаж“, каза в понеделник генералният секретар на НАТО.