За празнословието на жълтопаветните политици и кръжащите около тях умници

0
166
Снимка: фейсбук/ К. Мишев

„Градските десни“ отделят 90% процента от аргументите си, за да атакуват не когато е нужно

Константин Мишев

Константин Мишев, фейсбук

Не го разбирам това… като латерни са „градските“. Ами ако са десни наистина и ако са привърженици на Северноатлантическия отбранителен съюз…. трябваше да направят нещо съвсем нормално – да го атакуват Бойко Борисов за платноходките в Черно море или за „Руски поток“. Това е правилно.

Но защо ако правителството, парламентарното мнозинство, пък и главният прокурор са направили добри неща, наред с лошите… а именно закупуването на американски бойни самолети Ф-16 и разбиването на руското шпионско гнездо – да не признаят, че това бяха правилни стъпки. Какво щяха да загубят?

Сега развиват руската позиция като изоглавени и хич не хващат дикиш разумните им критики и атаки за „Белене“ или потока. Глупави ли са, или са продажници? Мисля, че по-скоро са глупави.

Една окуражителна дума за правилните действия щяха да им отворят магистрала за коректните и важни за България критики. Но само чувам другото. Те отделят 90% процента от аргументите си (празнословието), за да атакуват не когато е нужно. Че България е пробита от руските мрежи – това е безспорно… но когато пък ти си разкъсал част от тези мрежи (дори да е само малка част), не трябваше ли отношението да бъде съвсем различно?

Ама кой съм аз да давам акъл? Господин Никой. Но Господа Никои ли са шефът на НАТО, американското правителство, британското правителство, германското правителсто и прочие правителства, които дадоха съвсем други оценки от нашите жълтопаветни политици, политолози и кръжащи около тях други умници?