За цял мандат Радев не е пораснал политически с нито един сантиметър

0
657
Румен Радев

Той пропиля шанса за алтернатива

Калина Андролова

Калина Андролова пред ПИК

Измина цял мандат, а Радев не е пораснал политически с нито един сантиметър. Просто човекът не става за политик. И не виждам защо е необходимо да се сърди или тревожи от това. Тези оценки го изнервят и той още повече влиза в обсесия. Явно не е свикнал да губи.

Едно от най-важните неща в живота е да можеш да губиш достойно. Не винаги стъпваш на правилната пътека и няма нищо лошо и неприлично да промениш своята посока. Защото да бъдеш инат в нещо, което не разбираш и непрекъснато доказваш публично, че не разбираш, не е особено мъдро.

Радев не желае да повярва, че не става за политик. Не желае. Затова целият му мандат мина не в нарастване на значението му, а надолу по пързалката. Първанов слезе от президентското кресло след два мандата с най-високия рейтинг за президент, Първанов беше бивш лидер на партия и конструктор на управляваща коалиция. И забележете, не можа да направи успешен политически проект.

Защо Радев си е въобразил, че може?! Защото група военни му ръкопляскат и му обясняват колко е велик, а група олигарси плащат за инфлуенсъри, журналисти и тролове. Ако той наистина беше добър, щеше да има съвсем друг подход към ситуацията и наистина можеше да вземе дългосрочно властта от ГЕРБ. Но вече това е напълно невъзможно. Радев пропиля шанса за алтернатива.