Ива Софиянска дойде в спецсъда да подкрепи мъжа си Антон Божков

0
77
Ива Софиянска в спецсъда Снимка: 24 часа

Тя отказа коментар. Придружаваше я адвокат Даниела Доковска

Снахата на Васил Божков Ива Софиянска е в специализирания съд, където очаква да започне делото за мярката за неотклонение на съпруга й Антон Божков. „Сега няма да коментирам обвиненията срещу съпруга ми, това ще се случи на по-късен етап“, каза дъщерята на бившия столичен кмет Стефан Софиянски, пише Новини.бг.

Тя бе придружена от адвокат Даниела Доковска, която, както се предполага, е поела защитата на Антон Божков.

Антон Божков и Ива Софиянска Снимка: ПИК

 

Антон Божков бе привикан на разпит на 2 март тази година, а по-късно същия ден бе и задържан. Обвинен е в пране на пари на престъпната група на баща си Васил Божков.

Миналата седмица Апелативният специализиран наказателен съд върна в ареста съпругата на бизнесмена Васил Божков Елена Динева. Магистратите прецениха, че Динева е общественоопасна и е знаела за престъпленията, извършени от съпруга ѝ, обвинен като ръководител на организирана престъпна група.

На самия Васил Божков са повдигнати 11 обвинения за ръководител на престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит на подкуп на длъжностно лице, за подбудителство на престъпление по служба и други деяния. Освен това е разследван и за организирането и ръководенето на престъпна група, свързана с убийства, изнасилвания и принуди.

Хазартният бос и съдружникът му Георги Попов са в Обединените арабски емирства с отнети паспорт и чакат решението на местните власти по искането на България за екстрадицията им.