Издирват 21-годишен младеж, последно се снимал край водопад

0
50
Снимка: Facebook, Hristian Cvetkov

Петър Лухов е в неизвестност от 5 май вечерта

21-годишен младеж от град Карлово е изчезнал. Петър Лухов е в неизвестност от 5 май вечерта. Тогава за последно Петър се е снимал край водопада Сучурум и е изпратил снимката на своята приятелка, предава БНР.

Сигнал в полицията са подали родителите му към 19.00 ч във вторник. Започнало е издирване, а от днес негови приятели също го търсят, като се организират във Facebook.

Петър Лухов се обадил на майка си на 5 май сутринта, че тръгва с приятели към местността Кръста над Карлово. Там по разкази на приятелите му е употребил 2 вида алкохол. След като тръгнали да се прибират, той се разделил с тях и тръгнал сам по стръмна пътека, която води до водопада Сучурум. Казал им, че иска да се изкъпе. Оттам следите му се губят. По думите на негови приятели е бил в неадекватно състояние. По-късно са намерени раницата, телефонът и дрехите на младежа, оставени близо до водопада.

Вчера са повикани водолази от пловдивската пожарна, но те не са могли да влязат в реката заради силното й течение и много студената вода. Днес издирването продължава в близост и по течението на Стара река.

Приятелите на Петър също го издирват. Христиан Цветков пише във фейсбук профила си, че младежът последно е забелязан в района на Сучурум водопада, където е влязъл да се къпе във водата. “Полицията го издирва, ние също. Моля, който има възможност да се включи в търсенето му, да ми пише“, добавя Христиан.

Петър е безработен и е от известното спортно семейство на Иван и Величка Лухови, бивши състезатели по вдигане на тежести.