Издъхна мъжът, обявен приживе за мъртъв

0
53
Снимка: pixabay

Починал през уикенда в сливенската болница „Д-р Иван Селимински“

Издъхна 72-годишният мъж от Сливен, който приживе беше обявен за мъртъв, но се оказа, че е изпаднал в кома, съобщи bTV. Бившият военен метеоролог е издъхнал през уикенда в Областната болница „Д-р Иван Селимински“.

Мъжът е бил откаран в там от моргата на 13 октомври, след като изплашил служителите на погребалната агенция. Тогава те видели неочаквани признаци на живот в ковчега. Мъжът, който имал издаден смъртен акт, бил изпаднал в диабетна кома.

Същият ден възрастният мъж припаднал в банята си. След сигнал от негов приятел на мястото пристигнали пожарникари. Фелдшерка подписала съобщение за смърт. Смъртният акт бил издаден от община Сливен и закарали пенсионера в помещение до хладилните камери на моргата. Там се установило, че мъжът не е мъртъв.

В едномесечен срок трябва да приключи проверката на районната прокуратура относно обстоятелствата около шокиращия случай.

След случилото се съпругата и синът на пенсионера, които живеят в САЩ, обявиха, че ще си търсят правата по съдебен ред, защото смятат, че тези почти седем часа, през които е бил обявен за мъртъв и оставен без лекарска намеса, са били фатални за състоянието му.