Интерпол издирва с червена бюлетина Иво Масларов, заподозрян, че е поръчал убийството на брокерката Станка Марангоза

0
99
Иво Масларов Снимка: Интерпол

Данните му бяха публикувани на страницата на международната полицейска органзация. Той бил „калфа в масонството“

Интерпол издирва с червена бюлетина бизнесмена Иво Масларов, а снимката и данните му бяха качени на страницата на полицейската организация.

Масларов е заподозрян като пoръчитeл нa убийcтвoтo на брокерката Cтaнкa Мaрaнгoзoвa. 52-годишният бизнесмен е напуснал България през март, след като усетил, че МВР е на път да го разкрие, твърди „Труд“.

Марангозова бе разстреляна през октомври м. г., а до трупа и бе хвърлен букет от изкуствн бели рози, с който убиецът прикривал пистолета със заглушител. Миналата седмица трима бяха арестувани за разстрела, сред тях и служител на НСО.

От прокуратурата заявиха, че поръчителят на убийството е имал финансови взаимоотношения с разстреляната жена.

Масларов и приближеният му Веселин Денков са разследвани за изнудване на жертвата, а Марангозова е убита само ден преди да започне делото срещу тях. Брокерката е била и основният свидетел.

В ареста попадна подполковникът от НСО Борис Иванов, който е обвинен, че е организирал убийството на Станка Марангозова. От прокуратурата посочиха, че в телефона му са били открити контакти на немалко хора от висшите етажи на властта. Иванов, който е бил част от масонските среди у нас, е имал връзки с лица от „паралелната власт“.

„Адресите и телефоните, които са намерени в телефона му, много трудно ще могат да се свържат с масонството. Общността е свързана с изучаването на древни философии“, каза пред Bulgaria ON AIR Великият приор на Ордена на рицарите тамплиери в България Румен Ралчев.

Той посочи, че в масонството е забранено да се говори за политика, за вероизповедания и „последното, което трябва да се говори е, че масонството извършва заговори“. Ралчев допълни, че в масонството няма символ на бялата роза.

„Познавам този човек от НСО, тих и спокоен човек. Не беше силовак, работата му изискваше познания относно взривовете. Неговата биография идва от „Криминална полиция“. Като калфа в масонството е, имаше дълъг път за извървяване, той е притежавал голяма доза доверие. Засега имаме само обвинения, невинаги те се доказват“, допълни още Ралчев.