Инфаркт покосил нашия боксьор в Албания

0
30

Боксирал се с картата на братовчед

Инфаркт е покосил Борис Станчeв – починалият млад български боксьор след мач в Шкодра (Албания). Това твърди Любо Иванов – братовчед на 22-годишния спортист.

Както вече стана ясно, Борис Станчeв е излязъл на ринга със самоличността на друг свой братовчед Исус Величков. Боксьорът е участвал в мач в категория „перо“ срещу местния представител Ардит Муря и в четвъртия рунд е припаднал. На помощ веднага са се притекли от медицинския екип, успели са да го върнат в съзнание и да го транспортират до най-близката болница, където обаче е починал.

Борис се е боксирал под чуждо име от 2018, така е изиграл 8 мача, разкри пред БТВ самият Иcyc Величков, чийто боксьорски лиценз е използвал Борис. „Той играе от 2018 c моята карта. Каза няма проблем, треньорът знае”, зяяви Иcyc.

„Той беше един от най-добрите боксьори в Нови Искър. Как здраво, право, силно момче без никакви заболявания е получил инфаркт? Това момче е братовчед ми и е много добър на ринга. Треньорът винаги го караше да губи по точки. Беше казал на треньора си, че не се чувства добре от водата, която е пил. Той му казва „давай, ще издържиш“. След минута и половина се строполил на земята. Видеоклипът е отрязан. Ако всичко беше ОК, тренерът нямаше да избяга и да се прибере в България. Нещастник, долен продажник! Същият като шибаните албанци. И не се казва Исус Величков, а Боби Станчев“, пише Любо Иванов във „Фейсбук“.