И армията се включва в издирването на бащата и сина в Стара планина

0
36
Връх Ботев

Двамата не са били добре екипирани, изгубили са се на път от връх Ботев към местността Паниците

Продължава издирването на изчезналите в Стара планина баща и син. Двамата са в неизвестност от вторник, когато са тръгнали да слизат от връх Ботев към местността Паниците над Калофер.

Били са заедно с още двама души, но се движели бавно и изостанали. Момчето е на 17 години, а мъжът на 41. Двамата не са били добре екипирани, а условията в планината са изключително тежки. Последният контакт с тях е бил около 16 часа във вторник. След това следите им се губят.

В акцията по издирването днес се включат още спасители от Пловдив, както и доброволци от Стара Загора. Също така Стрямска механизирана бригада от Карлово.

„Не знаем къде точно са се загубили, можем само да гадаем. В акцията се включват и доброволци”, каза пред NOVA кметът на Калофер Румен Стоянов.

„Държавата също се намеси. Снощи лично г-н Борисов се обади  и каза, че ще съдейства с каквото е необходимо. Говорихме с председателя на ПСС г-н Нешев и той каза, че няма смисъл да рискуваме други допълнителни хора, които не са обучени”, посочи още той.

„Този район е тежък за преход през зимата, дълъг е, около 2 часа се върви под открито небе. Според мен там трябва да се направят заслони, за да се спасяват хората”, категоричен бе Румен Стоянов.

„Имаме информация от нашия хижар, че вечерта във вторник около 19.30 са били на пътеката за връх Ботев след хижа „Рай”. Движили са се бавно. Много пъти са почивали, което означава, че може би са имали проблеми с предвижването и затова другите са ги изоставили”, коментира Донка Радулова от туристическото дружество.