И параолимпиецът Михаил Христов напуска парламентарната група на БСП

0
166
Михаил Христов

Ще бъда независим депутат, не искам да ме причисляват към никого, заяви той. Червената група намаля с 10 депутата от началото на мандата на НС

Още един депутат напуска парламентарната група на БСП – това е параолимпиецът Михаил Христов. Така отцепниците от групата на социалистите само за един месец станаха 8.

„Подадох си заявлението, решението ми е лично и не е продиктувано от никакви фактори. Когато има противоречия в отношенията в една група, понякога се налагат и такива действия“, обясни Христов пред „24 часа“.

Той допълни, че става въпрос освен за неразбирателство и за недоверие във вземането на решения.

Христов остава независим депутат. „Не искам да ме причисляват към никого, това е мое решение, въпреки че симпатизирам на някои от колегите“, отговори той на въпрос дали ще се присъедини към напусналите групата свои колеги, които се наричат „Прогресивни социалисти“.

Когато през 2017 г. параолимпиецът – трикратен световен шампион на скок дължина, влезе в групата на БСП от гражданската квота, заяви, че има цели и решения, които се постигат единствено през политиката.

В края на септември ПГ на „БСП за България“ напуснаха първите шестима народни представители – Красимир Янков, Валери Жаблянов, Лало Кирилов, Николай Иванов, Димитър Стоянов и Георги Андреев. Всички с изключение на Жаблянов напуснаха и партията. Миналата седмица към тях се присъедини и Чавдар Велинов.

А от началото на мандата групата на левицата напуснаха още двама от коалиционните партньори – Спас Панчев от земеделците и лидерът на комунистите Александър Паунов. Така общо тя намаля с 10 души.