Каракачанов: Бежански лагер от гръцка страна до границата с България не е разумно и добросъседско

0
56
отбрана
Красимир Каракачанов

Няма да плащаме чужди сметки, написа вицепремиерът във фейсбук

„Настаняването на нелегални мигранти в близост до границата ни от гръцка страна е предпоставка за допълнително наслояване на напрежение. Това не е добросъседско и е неразумно“, написа във фейсбук вицепремиерът Красимир Каракачанов по повод информацията, че Гърция изгражда бежански лагер на 9 км от границата с България.

„Българската армия е в готовност и гарантирам, че нова вълна мигранти към страната няма да допусна. Все пак нека колегите от Гърция да се замислят съпричастни в какво действие по-точно стават.

Ердоган и неговите провокации спрямо Европа са едно. Съвсем друго е използването на хората като пешки на шахматната дъска на геополитическия хоризонт на Балканите.

Не е хуманно. Погледнете го и от тази гледна точка. Всички видяхме и репортажите, разпространени от международните агенции, как турски граничари возят и карат насила мигранти да преминават в Гърция. Не може ние да ставаме заложници на чужди конфликти и интереси.

Нов лагер на българската граница от страна на Гърция е вече тенденциозен. Това ще доведе до напрежение в иначе добросъседските ни отношения. Кому е нужно това?

България има ясна позиция от самото начало на кризата. ВМРО е с категорична такава още от генезиса на проблема.

България няма да плаща чужди сметки!“, написа още вицепремиерът във фейсбук.