Караянчева: Машинното гласуване ще затрудни изключително много българските граждани 

0
128
Снимка: НС

Председателят на Народното събрание присъства на откриването на детска градина

Машинното гласуване ще затрудни изключително много българските граждани. Това коментира пред БТА по повод предстоящите промени в Изборния кодекс председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

Според нея по-възрастните хора се притесняват от техниката, по-младите гласоподаватели няма да чакат на опашка другите да гласуват, но приемането на този вид гласуване е въпрос на дебати и ще трябва да бъде прието това, което е в интерес на българските граждани.

„Днес в Народното събрание са провежда заседание на работната група за промените в Изборния кодекс, където се очаква да се чуе мнението на различните парламентарни групи. След това се очаква да има едно общо решение и там, където не се припокриват мненията на колегите, ще се обсъждат в зала допълнително. Няма как да бъдем единодушни по всички теми“, уточни Караянчева.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева присъства на откриването днес на нова детска градина в село Бело поле, община Ружинци.

В приветствието си към жителите и гостите на селото Караянчева посочи, че няма по-хубаво от това да откриваме дом за нашите деца.

„В област Видин от десетилетия няма открита детска градина и затова е хубаво да имаме къде да заведем нашите деца и да знаем, че през целия ден за тях има кой да се грижи“, каза председателят на парламента. Тя добави, че изграждането на детската градина е прекрасен пример за симбиоза между изпълнителната и местната власт.

„Когато кметът е добър стопанин и държавата помага, нещата се случват. Всички ние, които сме сложени на тези позиции, трябва да гледаме напред в бъдещето, да бъдем разсъдливи, позитивни и да мислим повече за хората“, допълни Караянчева.

Детската градина в Бело поле е построена за две години със средства от правителството в размер на 682 000 лева. Тя има триметров приземен етаж и помещения, които са разположени на шест метра над земята, разказа кметът на община Ружинци Александър Александров. В нея ще се учат 26 деца.