Кметът на Несебър Николай Димитров е задържан по разследване за изборни нарушения

0
57
Николай Димитров

Днес се очаква да му бъде повдигнато обвинение в спецпрокуратурата. Заедно с него в полицията в Несебър са били отведени още няколко човека. Сигналите зачестяват, проверяваме всички, увери министър Маринов

Кметът на Несебър Николай Димитров, който е кандидат за пореден мандат, вече е задържан, научи БТА от разследващи. Заедно с него в полицията в Несебър са били отведени още няколко човека. Разследването срещу тях е за нарушаване на изборните права на гражданите. ЦИК уважи вчера искането на главния прокурор имунитетът на Николай Димитров да бъде свален, за да може да бъде разследван.

Освен за него Цацаров поиска имунитетите на още четирима – двама кандидати за общински съветници от БСП за България, друг кандидат за същия пост от „Движение 21“, както и за кандидата за кмет на Свети Влас, издигнат също от „Движение 21“.

Очаква се днес арестуваните да бъдат откарани в София, където да им бъдат повдигнати обвинения от специализираната прокуратура. Ако прокуратурата настоява те да останат за постоянно зад решетките, то спецсъдът ще заседава най-вероятно в петък.

Това не единственият случай – вчера имаше 5-6 сигнала, които сме проверили. Наближавайки датата на изборите, сигналите зачестяват, схемите са най-различни. Всеки един сигнал се докладва и в прокуратурата, посочи пред БТВ вътрешният министър Младен Маринов.

Попитан дали се проверяват и сигналите срещу управляващите, Маринов заяви: „Постъпват и анонимни сигнали, и сигнали от явни заявители, срещу всички политически сили, и всеки един сигнал е проверен. Колегите ежедневно работят по тези сигнали“, каза той.