Коалиция на ДСБ със Слави Трифонов – наръчник по отблъскване на малкото останали избиратели

0
191
Слави Трифонов, обграден от сценаристите си Снимка: Actualno.com/архив

Най-мощната анти-ДСБ, анти-СДС, анти-Костов пропаганда години наред вървеше именно в шоуто му

Мария Ласкин Снимка: фейсбук

Мария Ласкин, фейсбук

Слушам, че ДСБ заявили, че са готови на коалиция с всички, освен ГЕРБ и ДПС – тоест със Слави Трифонов, Манолова, Отровни и т. н., както изглежда и с БСП. Като най-предпочитана е партията на Трифонов.

Мислехме, че пътят към самозатриване започна с коалицията на дясно-консервативната дотогава партия на Иван Костов с модерната розово-зелена левица.

Но да оставим настрана идеологическите абсурди. Като симпатизантка и гласоподавателка на ДСБ в продължение на години, преди това на СДС, не можах да не се сетя, че най-мощната анти-ДСБ, анти-СДС, анти-Костов пропаганда години наред вървеше именно в Шоуто на Слави – тогава, когато това предаване беше най-гледаното нещо в българския ефир.

Ежедневно се обясняваше на огромната част от българските избиратели – зрители на Шоуто, че СДС/ДСБ е най-лошото нещо в българската политика, Костов е самият Сатана, сипеха се подигравки, обиди и прякори за най-читавите хора от ДСБ/СДС: Екатерина Михайлова, Муравей Радев, Веселин Методиев…

Сигурно имат някаква стратегия, не знам. Но на мен повече ми прилича на „Наръчник по отблъскване на малкото останали потенциални избиратели“.