Ковид-19 уби известния билкар д-р Милко Тошков

0
386
Д-р Милко Тошков

Първоначално опитал да се лекува сам

Ковид-19 уби един от най-известните билкари в България д-р Милко Тошков. Лечителят, който през годините опитваше да помага на хората със силата на природата, накрая не успя да помогне на самия себе си, пише „24 часа“.

Според близки на известния лекар веднага щом разбрал, че е заразен с опасния вирус, той се изолирал у дома и започнал да се лекува със собствените си билки.

Малко повече от седмица след това състоянието му започнало да се влошава, но популярният в цяла България билкар отново предпочел да се довери на собствените си методи.

Накрая все пак решил да потърси помощ и моментално бил приет в реанимацията на една от столичните болници. Лекарите направили всичко по силите си, за да спасят Тошков, но организмът му не успял да се справи с болестта.

Със сигурност новината за кончината на д-р Тошков ще покруси мнозина, които през годините го боготворяха заради приноса му в изучаването на билките и тяхното правилно комбиниране, за да се противодейства на заболяванията, които вървят ръка за ръка със съвременния човек.

Самият д-р Тошков приживе казваше, че навремето се е отчаял от затрудненията си да лекува пациентите с техниките, които е научил в дебелите медицински книги, и затова е потърсил силата на заобикалящата ни природа. След като завършва медицина, той се връща в родния Чепеларе, за да помага на съгражданите си. Мнозина са излекувани, но мнозина си тръгват, без да получат лек за болката и отчаянието.