Кой е президент на републиката? Радев „изпрати“ картички до кметове, подписани от… жена му

0
1552
Снимки: Tribune

Втора година Десислава Радева показва кой е шефът в президенството. По конституция няма длъжност „първа дама“, нито сме в Америка, но явно някой е под чехъл, коментират градоначалници

Президентът Румен Радев „разпрати“ коледни поздрави до кметове от страната, подписани от съпругата му Десислава Радева. Няколко кмета останали озадачени, след като видели, че подписът на Десислава Радева седи пред този на президента. По конституция няма длъжност „първа дама“, нито сме в Америка, но явно някой е под чехъл, коментират под сурдинка те, цитирани от Tribune.bg.

Още в началото на мандата Радева си направи визитни картички и се сдоби с офис до този на мъжа си – нещо невиждано досега.

Подписът на поздравителния адрес на съпругата на Радев отново е факт и тази година, въпреки че през предишните години това отново беше обект на коментари.

Миналата година Радева дори влезе в обяснителен режим. Тя открила и друга картичка на държавен глава, на която присъства и подписът на съпругата до него. Става въпрос за коледната картичка от 2012 година на семейство Първанови. На нея подписът на Зорка Първанова е преди този на Георги Първанов, припомня Tribune.bg. За разлика от честитката на Радеви, където подписът на Десислава е отляво, при тази на Първанови и двата подписа са вдясно и по този начин президентът и първата дама демонстрират единство.

„Деса „Мерцедеса“ поздравява с коледните и новогодишните празници! Подписана преди Радев! Той е съпорт, нали в тесен кръг „Мерцедеса“ обича да се хвали, че Радев дължал избора си на нея! Сериозно говоря, знам го от първа ръка. Тази е невъобразима нахалница! ПЕРДЕ!“, коментира преди година политологът Антон Тодоров.