Колата на Милен Цветков излетяла на 20 м след удара

0
87
Снимка: NOVA

От 3 до 15 години е наказанието за шофьор, причинил смърт след употреба на алкохол или дрога

Задържан е шофьорът, който не спря на червен светофар и уби с джипа си журналиста Милен Цветков, съобщи директорът на СДВР ст.комисар Георги Хаджиев в сутрешния блок на NOVA.

Потвърди се неофициалната информация, че водачът е бил дрогиран с трева и амфетамини.

„Вчера около 18:00 часа в дежурния център на СДВР е постъпил сигнал за ПТП в района на мол „Парадайс“. Водач на лек автомобил удря спрелия пред него на червен светофар автомобил, шофиран от Милен Цветков. Вследствие на удара амтомобилът изхвърча на 20 метра вътре в кръстовището“, каза шефът на СДВР.

„Екипите на Спешна помощ пристигат на място. Журналистът е имал пулс. Качват го и тръгват към „Пирогов“, но на път затам, той е починал“, каза още той. Хаджиев заяви, че водачът на лекия автомобил е на 22 години от София. Той притежава свидетелство за управление на МПС от 2016 г. В пътното му досие фигурира още едно пътно нарушение.

„При направен тест за упойващи вещества пробата на 22-годишния водач е реагирала на канабис и амфетамин. В момента той е задържан за 24 часа в РПУ. Ще бъде образувано досъдебно производство“, каза още директорът на СДВР. И допълни: „За това престъпление наказанието, което се предвижда, е от 3 до 15 години за причиняване на смърт след употреба на алкохол или упойващи вещества“.

По думите му на мястото на инцидента няма следи от спирачен път.