Коронавирусът погуби още 4-ма души у нас

0
50
Снимка: фейсбук

33-ма са новите заразени с COVID-19

По данни на лабораториите към 21 часа на 19 май за деня са изследвани 1432 проби, като общият брой на тестуваните до момента е 68 243. Новите потвърдени случаи са 33, а от тях в болница са 21, общо заразените в страната са 2292. Това съобщиха от Националния оперативен щаб.

Разпределението по области сред новите потвърдени случаи е в 8 области – 12 в София, от тях двама в болнично заведение и 10 амбулаторни. В Плевен има 4 нови случая, Благоевград, Видин, Сливен, Ямбол и Пазарджик по 3, а в област Враца има 2 нови случая.

Има един нов случай на заразено дете в София. То не на 13 години.

За денонощието са починали 4 души, а общият брой на починалите вече е 116. Починал е мъж на 71 години, настанен за лечение в „Пирогов“, който е бил с придрижаващи заболявания – сърдечна недостатъчност и бъбречна недостатъчност. Той е от дома за стари хора в Гара Орешец. Жена на 92 години е издъхнала в столичната болница „Света Анна“ с придружаващи заболявания – артериална хипертония, която е пациент от дома за стари хора в град Кула. Мъж на 53 години е починал в МБАЛ – Търговоще, към момента няма данни за придружаващи заболявания. Сред жертвите е и мъж на 36 години в МБАЛ – Ямбол, с декомпенсиран диабет.

Сред медицинския персонал има двама новозаразени. Те са в област Враца и област Плевен.

В болници са настанени 285, от които 33 са на интензивно лечение.

Има нови 38 излекувани, които са разпределени в София, Бургас, Ямбол, Сливен, Пловдив, Хасково и Смолян.