Коронавирусът покоси учител в Благоевград

0
15
Снимка: Pixabay

Починал е през почивните дни

Учител от Благоевград е починал от COVID-19 през почивните дни, съобщи началникът на Регионалното управление на образованието Ивайло Златанов, цитиран от БТА.

Учителят е бил дългогодишен преподавал в началния курс в благоевградското Девето основно училище „Пейо Яворов“.

Към днешна дата учителите под карантина в областта са 105, докато в края на октомври са били около 70, каза началникът на РУО – Благоевград.

Разлика има и в причините за поставянето им под карантина. Преди две седмици по-големият процент от тях са били контактни лица. Данните от днес показват обратното съотношение – 80 са учителите с положителен тест за коронавирус, докато контактните са двадесет и петима, което Златанов определи като обезпокоително.

При учениците няма съществена промяна в броя на поставените под карантина. В момента карантинирани са 653, от тях 23 са с положителен тест за коронавирус, останалите са контактни лица. Дванадесет паралелки в областта са под карантина.

На този етап не се налага затваряне на училища, тъй като няма масово заразяване в нито едно учебно заведение, посочи Ивайло Златанов. В училищата в областта се обучават присъствено около седемнадесет хиляди ученици. Тринадесет хиляди са учениците в гимназиална степен на обучение, които учат в електронна среда от разстояние, допълни началникът на РУО.