Куфар с апаратура е иззет при претърсване на офис на дружеството, свързано с ЛиЛана

0
25
Певицата ЛиЛана

Експертиза трябва да каже дали е предназначенo за незаконно подслушване и проследяване

Куфар с апаратура е иззет при претърсване на офис на търговско дружество в Студентски град, свързано с разследването срещу певицата ЛиЛана и брат й.

Негови собственици и управляващи са сред обвинените на 25 април 2020 г. за участие в организирана престъпна група за незаконно присвояване на евросредства по програма „Иновации и конкурентноспособност“, съобщиха от държавното обвинение.

Назначена е съдебно-техническа експертиза, която да установи техническите възможности и параметри на устройството и дали е предназначенo за незаконно подслушване и проследяване. От фирмения офис са иззети също магнитни дискове, множество документи и други веществени доказателства, относими към досъдебното производство на Специализираната прокуратура.

Певицата Лиляна Деянова, по-известна като ЛиЛана, и още четирима души са обвинени за участие в организирана престъпна група за незаконно усвояване на европейски средства по програмата. Бизнесмените бяха задържани  при специализирана операция на СДВР и ДАНС под ръководството и наззора на Специализираната прокуратура.