Манолова съди Борисов, иска 15 бона за „уйдурмата“ с циганите

0
77
Мая Манолова

Твърденията на премиера за нейна завера с цигани, която да окаля Фандъкова, ѝ причинили „тежки душевни болки и страдания“

Мая Манолова внесе в Софийския районен съд иск за клевета срещу премиера Бойко Борисов. Неуспелият кандидат за столичен кмет претендира за обезщетение от 15 хил. лева за претърпени неимуществени вреди от неистински и опозоряващи твърдения в телевизионно интервю.

Повод са думите на министър-председателя в сутрешния блок на Би Ти Ви от последния ден на предизборната кампания (1 ноември), че Манолова правила „уйдурми“ в кв. Волуяк с роми, като се спазарили те да кажат, че от ГЕРБ са им платили, за да гласуват за Фандъкова, както и че „там Братя Галеви са й помогнали много през ромските лидери“. Дупнишките бизнесмени са обявени за международно издирване от 2012 г., след като бяха осъдени за рекет.

„Това е невярна информация“, се казва в иска. Манолова добавя, че е засегнато доброто ѝ име и самочувствие, а твърденията на премиера са я възмутили и разстроили и са ѝ причинили „тежки душевни болки и страдания, разрушавайки градения ми с десетилетия авторитет на гражданин и общественик“. Посочва се, че нанесените ѝ щети като политик и юрист не могат да бъдат поправени с пари.