Марешки към БСП: Доведохте народа до просешка тояга, сега сте морални стожери. Засрамете се… изверги

0
122
марешки
Веселин Марешки

Социалистите му искат оставката заради осъдителната присъда на втора инстанция

„Слезте на земята, засрамете се и не търсете враг на народа там, където го няма“, обърна се към социалистите в пленарната зала лидерът на Воля Веселин Марешки. В декларация от името на парламентарна група на „Воля“ Марешки остро разкритикува редица депутати от БСП, които му поискаха оставката като заместник-председател на парламента заради потвърдената му на втора инстанция присъда за рекет. Той припомни, че соцлидерката Корнелия Нинова едва на 28 години е била изпълнителен директор на „Техноимпекс“ и председател на СД на „Техноимпортекспорт“.

„В правителството на Сергей Станишев е била заместник-министър на икономиката и енергетиката и е била уволнена за големи злоупотреби в ресора ѝ“, описа прегрешенията на Нинова Веселин Марешки. Той посочи още, че Румен Гечев, който също е подписал искането за неговата оставка, от 1995 до 1997 г. е бил вицепремиер в правителството на Жан Виденов, при което пенсиите у нас са били 3 долара, а заплатите – 5 долара.

По думите на лидера на „Воля „в това време много родители са се молели в аптеките му за 5 или 10 таблетки, за да оживеят за седмица.

„Това са хора, които са извършили огромен геноцид към българското общество, които са издевателствали над хората, докарали са ги до просешка тояга и скотски живот. Не знам как да ги нарека, може би така, както ми подсказвате – изверги“, изтъкна Марешки. Той констатира, че същите хора сега претендират да са морални стожери и лица на промяната.

Дайте шанс на модерни хора, на успели хора да извършат необходимите промени, за да може българският народ да живее по-добре, да благоденства, а България да стане европейската държава, за която всички мечтаем“, апелира лидерът на „Воля“. Той припомни на социалистите, че си е извадил свидетелство за съдимост, а в него пише, че е неосъждан.

От своя страна депутати от БСП предупредиха председателката на парламента Цвета Караянчева, че Веселин Марешки утре ще говори така и за представителите на ГЕРБ и я обвиниха, че не му е отнела думата.

Човек с присъди, човек, който нарушава закона, защото имате 200 аптеки по закона, в който пише, че може да имаш четири, човек, който е станал за смях пред целия народ, да ми дава оценки – това е свинщина от висок порядък, отвърна му червеният депутат Антон Кутев.

Лъчезар Иванов от ГЕРБ припомни, че на заседания на предишни състави на парламента е имало на банките депутати от БСП, срещу които също са се водили дела и са били с присъди на една или друга инстанция, но от ГЕРБ не са искали те да подадат оставка, докато присъдите им не са били потвърдени окончателно.