Гледай Румен Радев, сещай се за Корнелия Нинова

След като България е Венецуела бившият пилот е българският Мадуро

0
409
радев
Корнелия Нинова и Румен Радев

Това ни чака при управление на социалисти

Стефан Ташев

Преди няколко часа президентът Румен Радев сравни България със Венецуела, за да оправдае автогола, който си вкара с изявление по темата в началото на седмицата.

С което за пореден път демонстрира колко е неподходящ и неподготвен за поста, който заема. Нещо по-лошо, вече две години от пребиваването си на „Дондуков“ 2, Радев деградира и стремглаво се свлича надолу, както показват и социологическите проучвания. Маските „Натовски генерал, завършил във военна академия на САЩ“, отдавна паднаха.

Днес Радев обвинява правителството, че е подкрепило преписана позиция за Венецуела, а неговата била лична.

Дали е така? Според оценките на политолози и политически анализатори изявлението на Радев, с което подкрепи диктатора социалист Мадуро, довел страната си до пълен крах, българският президент повтори едно към едно становището на Кремъл и руския президент Владимир Путин. Ако позицията на Русия е „лична“ на президента Румен Радев здраве му кажи.

Същата позиция като на Радев и Русия изрази и БСП. Каква изненада! И тяхната сигурно е лична позиция.

Според политолога Огнян Минчев Румен Радев се превръща в опасен за страната и националната сигурност с деструктивните си действия и откровения слугинаж на Москва. От него досега сме чули само вопли против санкциите срещу Русия, искане за руски газопроводи и откровен лобизъм за самолетите „Грипен“, които бяха много изгодни на Москва.

Затова българският президент получи похвала от шефа си- руският ген. Решетников. Преди седмица описах кръга от ченгета от ДС и бивши генерали и офицери от запаса, които стоят зад Румен Радев, скрити зад шепата „дежурни интелектуалци“. И това, без да се хваля, някак охлади намеренията на държавния глава „тези дни да обяви Съвета за стратегическо развитие-ССР“ към президентството. От „тези дни“ минава втора седмица.

Играта „ва банк“ срещу правителството и управляващите в парламента, в пълен синхрон с БСП, обаче може да изиграе мечешка услуга на жадните за власт социалисти.

Откровено „руските“ изпълнения на Радев ще ги препънат , бъдете сигурни. Благодарение на Корнелия Нинова партията столетница заряза „европейските дрешки“ и се хвърли към елементарния проруски национализъм, по-точно националсоциализъм.

Президентът прави същото, копирайки като дебил опорните точки на Москва. Няма кой да му каже, че бавното декламиране на заучени фрази, с дълги паузи между тях, не стига да си президент на България. Трябва и акъл, както се казваше в рекламата.

Така, че драги избиратели гледайте действията на Румен Радев и се сещайте какво ви чака ако БСП дойде на власт начело със „синята приватизаторка“ Корнелия Нинова. Това е и мечтата на Радев. Да ръководи от „Дондуков“2 правителството. Това ви чака. След като според него България е като Венецуела той трябва да е българският Мадуро.

Икономиката ще управлява Румен Гечев, той „ще ни оправи“, както ни оправи през 1994-1996 г., тогава Мадуро е бил само автобусен шофьор. Чака ви засилено присъствие във властта на дърти ченгета от ДС, векерейци и военни, с каквито се напълни президентството. Та Радев взе на „Дондуков“2 личното си ВКР от поделението в Равнец- Илиян Алипиев като съветник. Един от верните хора на Делян Пеевски. Алипиев бе станал за смях в Държавния резерв като от параноя се заключваше в кабинета да пише постоянни доноси срещу подчинените си и бившите си шефове.

Нинова освен премиер може да отговаря и за приватизацията и инвестициите. Тя разбира от тази материя. За вътрешен министър, ако президентът не натрапи поредният военен като в НСО, ще бъде избран Красимир Янков, бивш счетоводител на РПУ-Добрич. Да изреждам ли още ? Финансите на Кирил Добрев, той умее да работи с пари, беше лихвар с чейнджбюра, но се разви, има ВЕЦ и хотели с децата на президента Георги Първанов-Гоце. В краен случай може да получи туризма в конкуренция с червения милионер Георги Гергов например.

Мераклии предполагам, че на „Позитано“ 20 не липсват. Такава ще ни спретнат националсоциалистите, че батаците във Венецуела ще ви сторят приказка.