Марешки: Правителство на БСП и Радев ще ни вкара във втора национална катастрофа

0
181
марешки
Веселин Марешки

Те нямат капацитет да управляват държавата, твърди лидерът на „Воля“

„На никого не му трябват предсрочни изброи и правителство БСП и Румен Радев, което да ни вкара в нова национална катастрофа”. Това заяви лидерът на „Воля“ Веселин Марешки пред NOVA.

„БСП няма капацитет да управлява държавата. Именно затова сега се опитваме да крепим стабилността“, категоричен бе депутатът.

„От една страна, в момента промените в кабинета не ни харесват, от друга обаче, знаем, че това, което следва, е много по-зловещо и разбиващо държавата ни. Затова се опитваме да се разграничаваме от едните, но пък трябва да преодолеем заедно последиците от кризата”, каза още той.

„Подкрепихме думите на премиера, че нито една партия и нито една коалиция самостоятелно не е в състояние да се справи с икономическите последици от COVID-19. Разчетохме това като подадена ръка и търсене на по-широка подкрепа. Когато обаче се предложиха промените, те бяха недостатъчни и не усетихме тази ръка. Правителството си остана някак самодостатъчно”, коментира Марешки.

„Протестите са справедливи, но те биха могли, ако успеят, да доведат до това, че други хора, които преди са били изхвърляни от протести заради некадърност, сега да се възползват от протестите на младите хора. Това са хора като Корнелия Нинова, Александър Томов, Мая Манолова и Христо Иванов”, посочи още той.