Маринов: Не сменяйте адресните си регистрации, само попълнете декларацията за напускане на града

0
133
Младен Маринов Снимка: Глас

Мерките срещу заразата ще стават все по-сериозни, каза вътрешният министър във „Факултета“

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов взе участие в проверка на МВР в столичния квартал „Факултета“.

„Преценяват по-гъвкаво необходимостта на всеки един. Мерките ще стават все по-сериозни, затова разпространихме декларация, която всеки трябва да попълни при напускане на града си. В ситуациите с непроменени адреси трябва просто да попълнят декларациите и не е нужно да се ходи до общините.“ Това заяви вътрешният министър Младен Маринов пред журналисти.

„Хората, които живеят на друг адрес, различен от личната карта, да не ходят да си сменят регистрацията, за да могат да минат през контролните пунктове до областните градове. Достатъчно е те да попълнят адреса си в новата декларация, която пуснахме днес. Тя е достъпна на сайта на МВР. На пропускателните пунктове също ще имат декларации, ако някой случайно няма. Разчитам на съвестта и отговорността на всеки граждани, защото тези мерки са за да спасим животи и са крайно необходими“, допълни той.

Той коментира и забраната да се посещават парковете: „На този етап сами разбирате, че мерките, приложени на територията на страната, не предполагат полицията да действа с тях като с престъпници. В интерес на истината обиколих парковете – празни са. Започнаха да се събират в околностите на София. Въпреки че спряха транспорта и лифтовете, продължават да се събират. Полагаме усилия и Столична община предоставя дронове и всякакви средства, които биха помогнали.“