Министър Маринов: Ще има 10% увеличение на заплатите на полицаите

0
91
картини
Младен Маринов

Премиерът Борисов им честити празника

„Ще има 10% увеличение на заплатите на полицаите. Надявам се, че ще успеем да повишим и заплащането на нощния труд“, каза вътрешният министър Младен Маринов пред журналисти след честването на празника на полицията.

Независимо от превратностите на времето, полицията винаги е следвала своята основна мисия – прилагането и спазването на закона, каза министър Маринов.

„И през тази година се изправихме пред предизвикателства, но вие и за момент не се отделихте и винаги спазвахте закона. Благодаря ви за професионализма“, обърна се министърът към колегите си.

„Завинаги остават в нашите сърца и колегите, загинали по време на изпълнение на задълженията си“, допълни вътрешният министър.

Отец Ангел извърши водосвет на знамената, а ръководството на МВР поднесе венци пред Паметника на служителите, отдали живота си при изпълнение на служебния си дълг. След като курсантите от Академията на МВР поднесоха венец, присъстващите запазиха минута мълчание.

Благодаря на полицаите за успешната им работа и ги поздравявам за днешния професионален празник, написа премиерът Бойко Борисов в профила си във „Фейсбук“ по случай професионалния празник на полицията. „Българските полицаи успешно се борят с престъпността, контрабандата, нелегалната миграция и резултатите от тяхна работа са много добри. Благодаря им и ги поздравявам за днешния професионален празник. Честит имен ден на всички именици, бъдете живи и здрави!“, пожела премиерът.