Митинг довечера в подкрепа на правителството

0
1167
Снимка: архив

Инициаторите събират подписи в жалба до полицията срещу блокадите на кръстовища в София

„Мирен митинг, с който да покажем, че НЕ ВСИЧКИ са против правителството! Нека се чуе и нашето мнение – мирно, без да се нарушава закона.“ Това призовават организаторите на шествие, което ще се проведе довечера от 19:00 ч до 21:00 ч Началото е в градинката на площад Възраждане срещу СДВР, до бул. Стамболийски и бул. Хр. Ботев. Събитието е под наслов „Мирен протест срещу хаоса и безредиците“.

„За събитието има разрешително от Столичната община и СДВР за провеждане на мирен митинг срещу вандалските и хулигански действия, и нарушаването на обществения ред, чрез които си действия протестите искат оставката на правителството и прокуратурата“, казват инициаторите.

И допълват:“Също така ще подпишем и внесем молба до началника на СДВР за прекратяване и недопускане в бъдеще на подобни действия. Който желае, може да дойде само за да се подпише на молбата.“

В жалбата пише, че вече над месец жителите и гостите на София са потърпевши от случващото се в столицата, от блокадите на натоварени кръстовища, от агресията на протестиращи хора срещу жени, деца и мирни граждани.

„Не може да се нарече законно и мирно нарушаването на конституционни граждански права, каквото е придвижването на граждани с личен или обществен транспорт. Остро осъждаме нападението над личността и унищожаването на личното имущество на тези, които в момент на нужда са опитали да преминат през тези кръстовище“, пише в жалбата.

Хората молят за възстановяване на законността, обезпечаване на правото за свободно преминаване, за гарантиране на спокойствие.

„Молим, със законовите средства, с които сте овластени, незабавно да прекратите незаконните престъпни действия по улиците“, се настоява в жалбата.